Cadeaus met een goed verhaal!

Wijn met een groot hart

Op de zuidhellingen van het Gelderse Groesbeek ligt de biologische wijngaard Colonjes. Daar klopt naast het hart voor de natuur ook het hart voor mensen. Want in de wijngaard vindt iedereen een droomwerkplek.

Bij Colonjes vind je witte, rode, rosé en mousserende wijn, die regelmatig in de prijzen valt.  Dat de stokken op een rijke lössbodem staan, proef je in de volle, mineraalrijke smaak.

Vele kleine helpers

Tegen de heuvels bij Groesbeek heeft Colonjes tien verschillende druivenrassen aangeplant. Het werk in de wijngaard Colonjes is gebaseerd op biologische principes. Ze vinden daar dat de natuur onze leermeester is. In de wijngaarden gedijen bloemen en kruiden uitbundig om leefruimte te scheppen voor vele kleine helpers in de vorm van vlinders en andere insecten.

Geen mooiere werkplek

Al vanaf de start biedt Colonjes plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een mooiere werkplek is er niet. Snoeien in de wintermaanden, aanbinden en onderhoud in het voorjaar, de jonge bloemtrossen zien, de vogelnestjes tussen de bladeren, een vos, een havik. De drukke weken van de oogst en daarna de relatieve rust van het late najaar.

Back To Top