Cadeaus met een goed verhaal!

Kaas met een mening

De Fryske heeft een mening over wat er anders kan in de zuivelwereld. En omdat meningen op zich zinloos zijn, brengen de koppige kaasmakers die in praktijk. Ze verbeteren de biodiversiteit en beschermen de weidevogels.

Bij de Fryske vind je kaas met karakter: in schuitjes en stukken of in proef- en borrelpakketten. Kies je voor Belegere Fryske, Âlde Fryske of Stokâlde Fryske? Of wil je ze allemaal proeven?

Naar de website Shop direct

Het land krijgt tijd

De Fryske vindt dat er over biodiversiteit vooral wordt gepraat, vergaderd en geconfereerd. Daarom pakken deze kaasmakers het anders aan. Ze geven hun boeren de kans om er weer een rommeltje van te maken. Letterlijk. Door minstens 20% van hun grond niet te gebruiken. Door het natter te houden, niet te bemesten en laat te maaien krijgt dat land weer tijd.

Grutto’s in het grasland

Zo ontstaan er zones waar het bodemleven weer rijker wordt, het grasland vol kruiden staat en de fauna weer terugkeert. Want pas als er weer grutto’s in het grasland broeden, is de Fryske tevreden. De deelnemende boeren kunnen zich dit permitteren, omdat de Fryske ze wél een fatsoenlijke prijs voor hun melk betaalt. Zo simpel kan het, zo simpel moet het.

De Fryske
De Fryske
De Fryske
De Fryske
Back To Top