Cadeaus met een goed verhaal!

De kunst van upcycling

Slingerende slippers, niet meer gedragen kleding: Nic&Mic maken er samen met Afrikaanse ambachtslieden kleurrijke pronkstukken van. Uit elk beeld en elke tas en zitzak spreekt de trots van de makers.

Minder afval, meer werk

Nic&Mic haalt voor consumenten en bedrijven kunstzinnige kwaliteit uit ogenschijnlijk waardeloze materialen. Met een duurzame en sociale missie: afval opruimen, er iets moois van maken, zorg dragen voor en garanderen van eerlijke werkgelegenheid voor de makers.

Kleurrijke beelden, zitzakken en geupcyclede wijnflessen

De upcycle initiatieven zijn niet alleen trendy en eigentijds, maar dragen direct bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet en mensen in Afrika. Jaarlijks worden 1,8 miljoen oude wijnflessen verzameld op Zanzibar, upcyclet ACT ruim 73.000 kilo kleding van de vuilnisbelt om tot het African Queen kleed en worden van 52.000 kilo oude teenslippers kleurrijke beelden gemaakt.

Shop Nic&Mic

Bij Nic&Mic vind je het fraaie resultaat van upcycling: afgedankte teenslippers, glaswerk van oude wijnflessen, kleden en rugzakken van versleten jeans en uniformen en circulaire zitzakken van weggegooid textiel.

Shop direct bij ohmygood
Nic&Mic
Back To Top