Cadeaus met een goed verhaal!

De kunst van upcycling

Slingerende slippers, niet meer gedragen kleding: Nic&Mic maken er samen met Afrikaanse ambachtslieden kleurrijke pronkstukken van. Uit elk beeld en elke tas en zitzak spreekt de trots van de makers.

Bij Nic&Mic vind je het fraaie resultaat van upcycling: kleurrijke beelden van verzamelde teenslippers en kleden, tassen en zitzakken van tweedehands kleding bijvoorbeeld.

Naar de webshop Shop direct

Minder afval, meer werk

Nic&Mic haalt voor consumenten en bedrijven kunstzinnige kwaliteit uit ogenschijnlijk waardeloze materialen. Met een dubbel doel: aan de ene kant een beter milieu en minder afval. En aan de andere kant gedegen werkgelegenheid voor ambachtslieden in verschillende Afrikaanse landen. Mooi werk waar ze een eerlijk inkomen voor krijgen.

Kleurrijke beelden en tassen

Om een paar sprekende voorbeelden te noemen: Nic&Mic verzamelt in Kenia elk jaar meer dan 750.000 teenslippers. Keniaanse ambachtslieden verwerken ze tot de kleurrijke safaribeelden, van klein tot meer dan levensgroot. In Zuid-Afrika krijgt oude kleding een tweede leven in al even kleurrijke tassen, kussens, kleden en zitzakken.

Nic&Mic
Nic&Mic
Back To Top