Cadeaus met een goed verhaal!

Textiel met een geweten

Voel je graag de kwaliteit van mooie stoffen, maar dan zonder de bezwaren van de textielindustrie? Oxious brengt uit een klein Turks dorpje topkwaliteit textiel waar jij, de makers én de natuur blij van worden.

Een klein Turks dorpje

In de textielindustrie is kinderarbeid, genderongelijkheid en overvloedig gebruik van water, energie en land gangbaar. Oxious wil bijdragen aan een duurzame wereld en ziet toekomst in mooie textielproducten waar iedereen blij van wordt: de gebruikers, de makers en de natuur. Het geheim schuilt in een klein Turks dorpje, waar Oxious haar textielstudio heeft.

Een eerlijke beloning

In het dorpje Kızılcabölük werkt een heel team van Turkse vrouwen, die een eerlijke beloning krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Wat deze vrouwen maken, bestaat voor de helft uit gerecyclede stoffen en elke papieren verpakking is recyclebaar of biologisch afbreekbaar. Oxious is ook heel transparant over haar productieproces en de impact op mens en milieu.

Oxious

Shop Oxious

Bij Oxious vind je spullen uit de mooiste stoffen. Voor thuis, onderweg of op het strand: tassen, poncho’s, plaids, theedoeken, handdoeken, strandlakens, sjaals, dekens en meer.

Oxious
Oxious
Oxious
Back To Top