Cadeaus met een goed verhaal!

Glazen van wijnflessen

Waarom gooien we wijnflessen eigenlijk weg? Rebottled kwam op het lumineuze idee om er glazen, karaffen en lampen van te maken. Zelfs omsmelten is niet nodig. Zo krijgt elke wijnfles een tweede leven op tafel.

Rebottled

Zes keer Utrecht weggegooid

We gooien met z’n allen elk jaar 440 miljoen wijnflessen weg. Dat is uitgespreid meer dan zes keer de oppervlakte van Utrecht. Alles uit de glasbak komt in smeltovens terecht, maar bij het recyclen wordt 40% nieuw glas gebruikt. En het omsmelten kost nog steeds 85% van de energie die het maken van nieuw glas kost. Rebottled doet het stukken beter.

Snijden, schuren en polijsten

Rebottled haalt lege wijnflessen op bij cafés en restaurants. Krachten met een afstand tot de arbeidsmarkt snijden ze doormidden, schuren ze, polijsten ze en maken ze schoon. Zo ontstaat fantastisch mooi glaswerk. En het proces kost 98% minder water dan de productie van nieuw glas. Kies daarom ook voor een glas, karaf of lamp met een goed verhaal!

Rebottled

Shop Rebottled

Bij Rebottled vind je prachtige glazen, karaffen en lampen van oude wijnflessen. Ze zijn allemaal uniek, omdat elke fles anders is. Welke kleur kies je om te proosten op upcycling?

Shop direct bij ohmygood
Rebottled
Rebottled
Back To Top