Cadeaus met een goed verhaal!

Aan boord van een vluchtverhaal

Een Amsterdamse grachtentour, maar dan anders. De kapiteins zijn immigranten en de boot is ook echt gebruikt om te vluchten. Tijdens de tocht vertelt je gids verhalen over Amsterdam en zijn of haar eigen verhaal.

Twee achtergelaten boten

De oprichters van de rederij haalden twee door vluchtelingen achtergelaten boten van het Italiaanse eiland Lampedusa naar Amsterdam. Op die boten varen immigranten uit Syrië, Somalië, Eritrea en Egypte je met veel plezier door onze wereldstad én thuishaven. Met deze grachtentours draagt Rederij Lampedusa bij aan de integratie van nieuwkomers.

Immigranten uit heden én verleden

Voor immigranten is het een mooie kans om mee te doen en bij te dragen aan meer begrip voor de situatie van vluchtelingen. Tijdens de grachtentour delen ze verhalen van immigranten uit het heden én verleden. Ze vertellen hoe nieuwkomers Amsterdam al eeuwenlang vormen tot de stad die ze is. En hoe ze dat ook vandaag doen.

Shop Rederij Lampedusa

Bij Rederij Lampedusa boek je een tocht van anderhalf uur door de grachten van Amsterdam met een immigrant als kapitein. De boot biedt ruimte aan maximaal twaalf personen.

Back To Top