Cadeaus met een goed verhaal!

New balls please!

Kun je van tennisballen tennisballen maken? Dat vroegen ze zich bij Renewaball af. En het lukte ze om ’s wereld eerste circulaire tennisbal te ontwerpen. Belangrijk, want tennisballen hebben een grotere voetafdruk dan je denkt.

Renewaball

Schadelijk bij elke slag

Met een gewone tennisbal sla je bij elke klap een hele hoop microplastics de lucht in. Dat plastic komt in de bodem of in zee terecht. Zo’n 97% van de ballen zelf eindigt op de vuilstort of in de afvalverbranding: ook al niet best voor het milieu. En het gaat om grote aantallen, want we slaan in Nederland jaarlijks 5,5 miljoen ballen voor altijd weg.

’s Werelds eerste circulaire bal

Renewaball doet het slimmer. Ze verzamelen gebruikte tennis- en padelballen bij clubs in heel Nederland. Ze halen die uit elkaar en gebruiken het rubber en vilt als basis voor nieuwe, 100% recyclebare tennisballen. Dat maakt Renewaball tot ‘s werelds eerste circulaire tennisbal. Los daarvan is het gewoon een heel lekkere bal om mee te slaan!

Renewaball

Shop Renewaball

Bij Renewaball vind je tennisballen en padelballen in recyclebare tubes van drie stuks. Koop ze voor jezelf, je sportmaatjes of voor je je hele tennis- of padelclub!

Shop direct bij ohmygood
Renewaball
Renewaball
Renewaball
Back To Top