Cadeaus met een goed verhaal!

Jij wil een Rijkswachter!

Als je hoort wat een Rijkswachter is, wil je er ook een! Rijkswachters zijn houten robots, gemaakt van de transportkisten waar het Rijkmuseum tijdens de jarenlange verbouwing zijn kunstschatten in bewaarde. Stuk voor stuk uniek!

Bij Studio Hamerhaai kun je kiezen uit een heel leger Rijkswachters, van extra small tot extra large en limited editions. Verder vind je er afvalhouten stoelen, tafels en vazen.

Naar de webshop Shop direct
Studio Hamerhaai

Vriendelijk ogende robots

Studio Hamerhaai maakt Dutch Design van afval. Allemaal gemaakt door een klein enthousiast team in hun werkplaats in Haarlem. De houtliefhebbers zijn vooral bekend van hun Rijkswachters: vriendelijk ogende houten robots, gemaakt van de transportkisten die de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermden. Zo krijgen die een nieuw leven.

Ontcijfer zelf je kunstcode

Iedere Rijkswachter is anders en heeft een ander verhaal. En jij, de nieuwe eigenaar, kan uitzoeken welke kunstschat deze Rijkswachter heeft beschermd. Voer het nummer van jouw Rijkswachter in en ontdek welke kunstschat door deze Rijkswachter veilig was opgeborgen toen het Rijksmuseum werd verbouwd. Zó spannend kan creatieve circulariteit zijn!

Studio Hamerhaai
Studio Hamerhaai
Studio Hamerhaai
Back To Top