Organisatie

Opzet organisatie

Ohmygood is in 2019 opgericht volgens de principes van de Code Sociale ondernemingen. Naast de BV ohmygood is een stichting ohmygood opgericht. De stichting beheert de gelden van de ohmygood giftcard en heeft het karakter van een derdengelden rekening.

Sociaal ondernemen

Als lid van de review board van deze code weet ik dat er heel wat uitdagingen en dilemma’s zijn voor sociale ondernemers. Niet alles kan in één keer even sociaal op alle terreinen. Toch probeert Ohmygood er zoveel mogelijk rekening mee te houden. Zo is deze website gemaakt door BIT special, waar mensen die wat meer begeleiding nodig hebben, worden opgeleid en begeleid om weer mee te doen in het arbeidsproces. En is de Ohmygood giftcard op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Samenwerking

IBN is een belangrijke partner van ohmygood. De ohmygood giftcard vormt een onderdeel van de kerst-en relatiegeschenken van Doegoods.

Adviesraad/Kinderraad

Ohmygood heeft een adviesraad van volwassenen en een aparte kinderraad die regelmatig meedenken. In de adviesraad zitten belangrijke stakeholders zoals sociale ondernemers, samenwerkingspartners en (potentiële) gebruikers van de website. In de kinderraad zit een zestal kinderen die op hun ‘eigen-wijze’ meedenken over de impactmakers nog beter in de spotlight te zetten.

Scroll naar top